Wel of niet eenmalige afsluitkosten en een provisieloze ORV?

U hebt de keuze tussen een provisieloze overlijdensrisicoverzekering (netto orv) of een overlijdensrisicoverzekering met provisie. Bij een nett orv vragen wij een eenmalig laag bedrag voor de gemaakte bemiddelingskosten bij het afsluiten van een ORV.

Deze eenmalige afsluitkosten voor een netto overlijdensrisicoverzekering (orv) zijn € 295,-. De laagste.

Hierdoor vallen uw maandlasten lager uit. Andere aanbieders van ORV’s vragen vrijwel altijd provisie. De premievergelijking van de risicopremies laat de verschillen tussen de aanbieders van ORV zien die mét en zónder provisie werken.

Op het moment dat u bijvoorbeeld de keuze heeft tussen een verzekering van NHP of van TAF, zult u vaak zien dat de NHP aanbieding ongeveer 4% a 5% goedkoper is. Dus een fractioneel lagere maandpremie.

Daarentegen rekent NHP fors hogere afsluitkosten van € 795,-. Voor exact dezelfde verzekering via TAF rekenen wij slechts eenmalige afsluitkosten van maximaal € 295,-. Een direct verschil en voordeel voor u van € 500,-. Nog los van het rentevoordeel en betaalgemak.

Het voordeel van de fractioneel lagere maandpremie gaat vaak verloren door het renteverlies dat u leidt op de hogere eenmalige afsluitkosten.

Een rekenvoorbeeld:

Afsluitkostenverschil € 500,-
Rente 3,5%
Looptijd verzekering 25 jaar
Renteverlies inclusief kosten € 3,94 per maand

Kortom: de NHP premie moet minimaal € 3,95 lager zijn dan de TAF premie, anders bent u eenvoudigweg duurder uit. Ook zult u minder snel switchen naar een goedkopere verzekering in de toekomst als u € 795,- hebt betaald, toch?!

Vraag ons een snelle berekening van uw renteverlies als u twijfelt tussen afsluitkosten van € 295,- en € 795,- via NHP met een fractioneel lagere premie.

Zie ook:
Online premie berekenen van de goedkoopste risicoverzekering