Afkopen overlijdensrisicoverzekering niet nodig

Een overlijdensrisicoverzekering geeft namelijk alleen een 'risicodekking' bij overlijden gedurende een bepaalde periode. Bijvoorbeeld zolang als de hypotheek loopt. Er word (meestal) geen waarde opgebouwd in een overlijdensrisicoverzekering.

Het is daarom extra eenvoudig en zonder boete, om over te stappen naar een goedkopere risicoverzekering. Bijvoorbeeld een risicoverzekering zonder provisie ('netto ORV').

Er bestaan wel gemengde overlijdensrisicoverzekeringen. Hierin wordt naast de overlijdensrisicodekking ook een vermogenswaarde opgebouwd. Bijvoorbeeld als de overlijdensrisicoverzekering wordt afgesloten bij een spaarhypotheek.

Het is daarom raadzaam om ook te kijken naar 'losse overlijdensrisicoverzekeringen'. Deze bieden meer flexibiliteit en maken het in de toekomst oversluiten naar een goedkopere overlijdensrisicoverzekering makkelijker.

Hebt u behoefte aan meer informatie bij het oversluiten of afsluiten van uw overlijdensrisicoverzekering? Gebruik ons contactformulier of bel 0577 - 408 000 of bekijk onderstaande links

meer tips bij oversluiten en afsluiten overlijdensrisicoverzekering
Premievergelijk beste en goedkoopste overlijdensrisicoverzekeringen (orv)