Tros Radar over overlijdensrisico verzekeringen

maandag, 17 mei 2010

"Veel mensen met een woekerpolis hebben te maken met een verkapte overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering keert uit als de verzekerde komt te overlijden. Vallen de beleggingen tegen, dan stijgt de premie voor de overlijdensrisicoverzekering en blijft er aan het einde van de rit erg weinig over", aldus Radar.

Tros Radar besteedt in de uitzending van vanavond aandacht aan overlijdensrisicodekkingen bij beleggingsverzekeringen, zo is door het tv-programma aangekondigd.

In het programma zal volgens Radar worden aangetoond dat er veel geld te besparen valt als mensen deze constructie openbreken. Men stelt dat zij fors kunnen besparen door de ingebouwde overlijdensrisicoverzekering uit de beleggingsverzekering te (laten) halen en los een voordelige overlijdensrisicopolis te sluiten.

In de vijf specifieke gevallen die voor Radar in detail werden bekeken, kon hierdoor gemiddeld € 25.000 premie over de rest van de looptijd worden bespaard.

De hoge premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn zichtbaar in de (verplichte) jaarlijkse overzichten die consumenten sinds 2007 ontvangen.

Tips:

Hoe kan ik de overlijdensrisicoverzekering afsluiten?
Kan ik mijn risicoverzekering afkopen?
Kan ik overstappen naar een goedkopere ORV zonder boete?
Welke overlijdensrisicoverzekering vergelijken jullie allemaal?
Premie vergelijk

« Terug naar nieuwsoverzicht