Waarom is de Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering van Legal & General voor

donderdag, 15 juli 2010

Deze tarieven verschillen onder andere omdat verzekeringsmaatschappijen op een andere wijze naar de doelgroep kijken. Het klinkt misschien niet vriendelijk, maar zoals elke verzekering is ook een levens-verzekering gebaseerd op een simpele kansberekening.

In Nederland wordt door het Centraal Bureau voor de Statistiek exact bijgehouden op welke leeftijd mensen komen te overlijden.

Vanuit die gegevens is bekend hoe groot de kans precies is dat iemand van 25 jaar in de komende tien jaar komt te overlijden. En hoe groot deze kans is voor een 80-jarige. Wist u bijvoorbeeld dat voor een man van 25 jaar deze kans 0,70% is en voor een man van 80 jaar 76,00%?

Legal & General heeft als enige maatschappij een speciaal tarief ontwikkeld voor de doelgroep van niet-rokende mensen met een inkomen vanaf 50.000 euro of een vrij vermogen vanaf 250.000 euro.

Statistisch gezien blijkt dat deze doelgroep er een gezondere levensstijl op na houdt, zodat het overlijdensrisico en dus ook de premie een stuk lager kan zijn. Daarnaast is er een speciaal tarief met extra premiekorting voor mensen die bovengemiddeld gezond zijn: het Legal & General Preferred Life (tarief.

Legal & General biedt haar producten uitsluitend aan via het professionele intermediair. Wij kunnen u deze producten tevens aanbieden zonder provisie! Kwaliteitsproducten van Legal & General tegen de laagste premies.

De overlijdensrisicoverzekeringen van Legal & General in het kort:

Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering Legal & General
Een overlijdensrisicoverzekering voor mensen met een inkomen van € 50.000 of meer of een netto eigen vermogen van € 250.000 of meer. Met zeer gunstige premies.

Tijdelijke Legal & General Overlijdensrisicoverzekering (orv)
De basisverzekering met een breed scala aan mogelijkheden, zowel tegen premie als koopsom. Onze premies zijn zo’n 15% tot 45% lager voor niet-rokers.

Legal & General Preferred Life (orv)
Korting op de premie bij uitstekende gezondheid.

Legal & General Nabestaandenpolis
Een verzekering die bij overlijden de nabestaanden voorziet van een gegarandeerd inkomen. De Nabestaanden Polis is volledig af te stemmen op de Anw en dus op uw persoonlijke situatie.

download
productwijzer Legal & General Overlijdensrisicoverzekering

« Terug naar nieuwsoverzicht