Concurrentie maakt overlijdensrisicoverzekering goedkoper

maandag, 16 augustus 2010

Een overlijdensrisicoverzekering, in de volksmond ook wel levensverzekering genoemd, is een rechttoe rechtaan product. De kern is dat je je nabestaanden goed verzorgd achterlaat. Dat kan door vermogen na te laten, maar ook via een verzekering. Komt u tijdens de verzekerde periode te overlijden, dan keert de verzekeraar een afgesproken bedrag uit aan de achterblijvende partner en/of kinderen. Iets waarmee ze hun inkomen kunnen aanvullen.

Voor die dekking betaalt u een premie. Maar is die niet te hoog? Gelukkig zijn overlijdensrisicoverzekeringen goed te vergelijken, omdat de voorwaarden redelijk op elkaar lijken. Inderdaad, minder van die beruchte kleine lettertjes.

Ten bate van een eerlijke vergelijking heeft MoneyView daarom met een standaardprovisie gerekend en werden zo 49 polissen
op prijs en 54 op de voorwaarden onderzocht. De goedkoopste verzekeraars zijn dan Dazure, Florius, Reaal (SNS) en TAF. De meest gunstige voorwaarden hebben Dazure, De Amersfoortse, Generali, Legal & General, de Onderlinge ’sGravenhage en XMoment.

Vraag een vrijblijvend premievergelijk overlijdensrisicoverzekeringen (orv) van alle risicoverzekeringen, ook netto overlijdensrisicoverzekeringen zonder provisie.

« Terug naar nieuwsoverzicht