Premies risicoverzekeringen bijna 40% gedaald

dinsdag, 17 augustus 2010

In de afgelopen acht jaar is de gemiddelde premie voor een overlijdensrisicoverzekering met 41 % gedaald, blijkt uit onderzoek van MoneyView. Als gevolg van de prijzenslag die al drie of vier jaar woedt, lopen de verschillen tussen de hoogste en de laagste premie in de markt van overlijdensrisicoverzekeringen steeds verder op.

Waar in 2002 de hoogste premie ongeveer 1,6 keer zo hoog was als de laagste premie, is de hoogste premie in 2010 gemiddeld bijna 2,5 keer zo hoog als de laagste.

Uit de MoneyView ProductRating, het 'sterrensysteem' waarbij MoneyView financiële producten beoordeelt op prijs en kwaliteit, komt alleen de Goedidee/Goudidee Nabestaandenverzekering van Dazure naar voren met vijf sterren voor zowel prijs als flexibiliteit.

Op prijs scoren de producten van Florius, Reaal/SNS Bank en TAF/NHP (risicodragers Ace en Quantum).

Vijf sterren voor flexibiliteit krijgen de producten van De Amersfoortse, Generali, Legal & General, Onderlinge 's-Gravenhage en Xtensive. Ook de afgelopen weken is er weer een aantal prijsverlagingen doorgevoerd. Zo hebben Reaal/SNS Bank en TAF/NHP hun tarieven flink verlaagd. Voor zover bekend komen ook Dela (september) en Paerel Leven binnenkort met scherpere tarieven op de markt.

Bekijk de producten:

TAF overlijdensrisicoverzekering (ORV) met premiekorting
REAAL Overlijdensrisicoverzekering
NHP Overlijdensrisicoverzekering (orv)
GENERALI XMoment overlijdensrisicoverzekering (orv)
Dazure Goed idee overlijdensverzekering (orv)
Florius overlijdensrisicoverzekering (orv)

« Terug naar nieuwsoverzicht