Premie risicoverzekering roker daalt minder snel

dinsdag, 26 mei 2009

Gemiddeld is de risicopremie voor rokers met 9% gedaald, terwijl de risicopremie voor niet-rokers met 31% naar beneden is gegaan.

Rokers hebben veel minder profijt van de scherpe prijsdaling van overlijdensrisicoverzekeringen in de afgelopen jaren, zo heeft Independer berekend.

Wie in 2006 nog rookte en nu niet meer, kan tot € 15.000 besparen op zijn risicoverzekering (bij een gemiddelde looptijd van zeven jaar): in een rekenvoorbeeld van Independer is Reaal de goedkoopste aanbieder voor niet-rokers met in totaal € 6.538 aan kosten, terwijl De Goudse, de duurste verzekeraar voor rokers, € 22.150 in rekening brengt.

De Florius overlijdensrisicoverzekering (orv) komt als één van de goedkoopste overlijdensrisicoverzekeringen uit de vergelijkingen.

Vraag een gratis premievergelijk rokers-tarieven ORV

De rokerstarieven zijn de afgelopen tijd gemiddeld veel minder gedaald, omdat een aantal aanbieders de premies heeft verhoogd. Dat zijn ASR (+6%), Nationale-Nederlanden (+31%), Ohra (+9%), Leidsche (+11%) en Zwitserleven (+8%). Bij Aegon, Winterthur, Postbank, Erasmus, Cordares en Legal & General zijn de rokerstarieven niet gewijzigd. Delta Lloyd heeft met 29% de grootste premieverlaging voor rokers doorgevoerd.

« Terug naar nieuwsoverzicht