Premies blijven dalen en 45% gedaald in 9 jaar

maandag, 18 juli 2011

De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn in vergelijking tot vorig jaar gemiddeld met 5 procent omlaag gegaan, zo blijkt uit onderzoek door MoneyView. Tevens zijn in de afgelopen 9 jaar de premies gemiddeld in totaal 45% gedaald.

In het Special Item van deze maand van MoneyView waarin deze verzekeringen centraal staan, is te zien dat de premieverschillen tussen de aanbieders onderling wel groter worden, waarbij geldt dat er dit jaar weer andere producten tot de goedkoopste behoren dan vorig jaar.

Ondertussen neemt het aantal aanbieders /inLink] op de markt wat af. Dit komt door bijvoorbeeld fusies of gewoon het uit de markt halen van het product (Smartfee.nl, Azenz, Universal Leven).

Het aantal nieuwe verzekeringen nam in 2010 met meer dan 20 procent toe ten opzichte van 2009. De lagere premie is deel van een trend die al langer geleden werd ingezet. In totaal daalde de gemiddelde premie voor overlijdensriscoverzekeringen in de afgelopen negen jaar met 45 procent. Vooral de verschillen tussen de hoogste en de laagste premie lopen steeds verder op.

Het blijft dus belangrijk premies te [inLink=page/premie+vergelijk]vergelijken
, ook van lopende verzekeringen.

« Terug naar nieuwsoverzicht