Alimentatiebetaling naar 5 jaar?

woensdag, 21 september 2011

Op dit moment geldt voor partners die gaan scheiden dat er een verplichte partneralimentatie betaalt moet worden voor de duur van maximaal twaalf jaar. Dt geldt als zij na juni 1994 zijn getrouwd.

De alimentatieplicht kan ook korter zijn. Als het huwelijk korter duurde dan vijf jaar duurde en er zijn geen kinderen uit voortgekomen, dan is de duur van de alimentatieplicht niet langer dan de tijd dat men getrouwd was. Ook mogen partners afzien van alimentatiebetaling.

Het verplicht betalen van partneralimentatie van gescheiden echtgenoten aan hun ex moet volgens onderzoek van TNS NIPO worden teruggebracht tot maximaal vijf jaar. Ruim 62 procent van de ondervraagden in dat onderzoek van TNS NIPO is het daarmee eens.

TNS NIPO ondervroeg ruim duizend Nederlanders voor het onderzoek in opdracht van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators. Van de ondervraagden is de helft gescheiden.

Veel mannelijke deelnemers aan het onderzoek die gescheiden zijn, vinden dat hun ex-vrouw binnen een jaar weer in haar eigen onderhoud had kunnen voorzien.

Lees ook: Alimentatieverzekering

« Terug naar nieuwsoverzicht