ORV, clausule Groot Molest en militaire missie

dinsdag, 16 juni 2009

Overlijdensrisicoverzekeringen kennen soms een molestclausule in hun voorwaarden, die verwijst naar 'Groot Molest'. In de basis is dit verboden bij de wet, althans om molest te verzekeren. Indien deze voorwaarde is opgenomen in de polisvoorwaarden, mag de verzekeraar er géén beroep op doen indien de verzekering verbonden of in verband met een hypotheek is afgesloten bij overlijden tijdens militaire missie. Dit is een eerste gegeven en afgesproken met Defensie.

Ook zijn er verzekeraars die géén molestclausule hanteren in hun voorwaarden overlijdensrisicoverzekering.

Er is alsdan geen sprake van verplichting tot verpanding of eis ‘in verband met hypotheek’, waardoor deze verzekeraar ook zal uitkeren. Hierdoor, en daar komt de interpretatie, is de regeling uitgebreid door verzekeraars zelf (en niet door Defensie), althans door verzekeraars die geen molestclausule in hun voorwaarden hebben.

O.a. de Florius overlijdensrisicoverzekering kent geen molestclausule en kan dus ook bij afwezigheid van een hypotheek dekking geven aan militairen tijdens missie. Deze verzekering kent tevens geen en-bloc clausule.

Meer weten over een overlijdensrisicoverzekering die dekking geeft tijdens uitzending als militair? Neem contact met ons op of bel 0900 - 446 0 446 (lokaal tarief)

« Terug naar nieuwsoverzicht