Vergelijk premie én premiegarantie

maandag, 5 november 2012

Er is de laatste jaren veel maatschappelijke aandacht voor en bloc-clausules. Toch zijn er nog behoorlijk wat verzekeraars die de mogelijkheid creëren om premies en voorwaarden op lopende overeenkomsten aan te passen.

De toezichthouder let hier scherp op.

Zo heeft de AFM bepaald dat eenzijdige wijzigingsbedingen helder moeten zijn omschreven in de documentatie van verzekeraars.

Alleen daarom al is het van belang om hier goed op te letten. Zeker als een En-bloc clausule ruim is geformuleerd, is het raadzaam om hier goed op te letten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Dat draagt bij aan het doel waar het zowel u als ons om gaat: een tevreden klant!

Gevolgen voor de ORV

Wijzigingsbedingen kunnen voor u flinke gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een eenzijdig wijzigingsbeding om de premie aan te passen. Dat kan tot de nodige financiële consequenties voor verzekerden leiden. Die wetenschap is nooit prettig want als klant wilt u graag optimale zekerheid over de voorwaarden.

Uw belang

Gelet op het belang van de klant en de aandacht die sommige verzekeraars hiervoor heel goed hebben, beperken deze levensverzekeraars het gebruik van en bloc-clausules in hun risicoverzekeringen tot het absolute minimum. De enige en bloc-clausule die zij hanteren in risicoverzekeringen, is in feite onvermijdelijk.

Het gaat hierbij om het recht om wijzigingen door te voeren die verplicht zijn op basis van wet- en regelgeving.

Door dit zeer beperkte eenzijdige wijzigingsbeding weten verzekerden bij overlijdensrisicoverzekeringen zonder enbloc clausule vooraf precies waar ze aan toe zijn.

In onze pPremie vergelijk ziet u altijd direct welke verzekeraars premiegarantie bieden.

« Terug naar nieuwsoverzicht