Goedkoopste overlijdensrisicoverzekeringen duurder geworden

dinsdag, 29 januari 2013

De goedkoopste overlijdensrisicoverzekeringen zijn in veel gevallen duurder geworden door de invoering van sekseneutrale tarieven per 21 december, zo heeft MoneyView becijferd.

De tarieven voor mannen zijn sinds 21 december gemiddeld met 15% (voor 50-jarigen) tot 20% (voor 25-jarigen) gedaald. Vooral oudere vrouwen zijn duurder uit: 50-jarigen betalen 17% meer voor een overlijdensrisicodekking, terwijl een vrouw van 30 de premie met slechts 1,2% heeft zien stijgen.

De laagste premie is niet in dezelfde mate aangepast: voor mannen van 35 is de goedkoopste polis 5% duurder geworden. Een vrouw van 25 is nu zelfs 40% meer kwijt voor de scherpst geprijsde overlijdensrisicoverzekering.

Er zijn slechts vijf overlijdensrisicoverzekeringen met gelijkblijvende premiebetaling waarbij de opgebouwde premiereserve bij tussentijdse beëindiging wordt teruggestort. Dat zijn producten van Aegon, ASR, Dazure, Leidsche en NN.

In veel gevallen blijken deze producten bij eerdere beëindiging goedkoper dan de polis van TAF, het goedkoopste product zonder premierestitutie. Bij beëindiging na negen jaar is de verzekering van Leidsche 31% goedkoper.

Vraag een gratis en vrijblijvend premievergelijk van de laagste premies zonder provisie

* start gratis premievergelijk met en zonder provisie

« Terug naar nieuwsoverzicht