Ruim 69% weet niet dat switchen naar een goedkopere ORV mogelijk is

vrijdag, 17 juli 2009

Voor overlijdensrisicoverzekeringen wordt nog steeds te veel betaald. Gemiddeld kunnen verzekerden bijna ¼ 10.000 premie besparen op hun lopende overlijdensrisicoverzekering over de gehele looptijd. Maar velen stappen niet over omdat ze niet weten dat dit mogelijk is. Maar liefst 69% van de consumenten weet niet dat ze direct kosteloos kunnen overstappen naar een andere verzekeraar en een goedkopere overlijdensrisicoverzekering (orv).

Dit blijkt uit onderzoek onder 387 trouwe bezoekers van een premievergelijking site. De helft van de ondervraagden weet dat de premies van risicoverzekeringen zijn gedaald en een kwart denkt dat ze teveel betalen voor hun overlijdensrisicoverzekering.

Toch komen de meeste verzekerden niet in actie. Dat is jammer en kost u veel geld op uw bestaande ORV.

Overstappen kost niets en is meestal mogelijk per maand (bij een maandbetaling). Ook overlijdensrisicoverzekeringen die tegelijkertijd met de hypotheek bij dezelfde geldverstrekker zijn afgesloten, kunnen worden ‘overgesloten’. Om fors op de maandlasten te besparen is overstappen in dat geval een heel goede optie. (Bron: Persbericht Independer van 17-7-09)

TIP:
Hoe kan ik de overlijdensrisicoverzekering afsluiten?
Kan ik overstappen naar een goedkopere ORV zonder boete?
Persoonlijk premievergelijk overlijdensrisicoverzekeringen (orv)

« Terug naar nieuwsoverzicht