Acceptatie SNS overlijdensrisicoverzekering buitenlandse verzekeraars

dinsdag, 19 oktober 2010

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer buitenlandse aanbieders van financiële producten op de Nederlandse markt actief. Deze buitenlandse concurrentie heeft gunstige gevolgen voor de consument. Denk bijvoorbeeld aan de premieverlagingen van de overlijdensrisicoverzekeringen in de afgelopen jaren.

Maar als een buitenlandse aanbieder haar activiteiten in ons land staakt, kan het voor een consument, zeker in het geval van een overlijdensrisicoverzekering vervelende gevolgen hebben.

Daarom stelt SNS Bank aanvullende voorwaarden voor overlijdensrisicoverzekeringen van buitenlandse verzekeraars, die aan een SNS Hypotheek gekoppeld worden. Deze voorwaarden worden uitgebreid toegelicht in de bijlage.

Aanvullende voorwaarden van SNS Bank zijn in elk geval:

Deze aanvullende voorwaarden gelden dan voor overlijdensrisicoverzekeringen van buitenlandse aanbieders (bijvoorbeeld Ltd. of AG) en voor nieuwe verzekeraars met een Nederlandse rechtspersoonlijkheid en een buitenlandse moedermaatschappij.
Deze aanbieders moeten een single A-rating hebben, over de wettelijk verplichte toelatingsvergunningen beschikken en lid zijn van Het Verbond van Verzekeraars en van Kifid.

Ook moet de buitenlandse verzekeraar onderstaande bepalingen in zijn polisvoorwaarden opgenomen hebben:

1. Het Nederlands recht moet expliciet van toepassing verklaard worden.
2. De Nederlandse rechter moet ook expliciet bevoegd verklaard worden.
3. Ook moet verklaard worden dat de correspondentie in de Nederlandse taal plaatsvindt.
4. Verder moet verklaard worden dat (belasting)heffingen in het buitenland voor rekening van de verzekeraar zijn (dit geldt alleen voor buitenlandse verzekeraars zonder Nederlandse rechtspersoonlijkheid).
5. Tot slot moet in de voorwaarden opgenomen worden dat tijdens de looptijd van een verzekering de buitenlandse aanbieder bovenstaande voorwaarden niet kan wijzigen.

Zie voor de complete voorwaarden van SNS Bank de bijlage.

Lees ook toelichting op voorwaarden SNS

« Terug naar nieuwsoverzicht