Toelichting voorwaarden SNS buitenlandse risicodrager

dinsdag, 19 oktober 2010

We controleren de rating van de verzekeraar alleen bij aanvang. Als deze rating geaccepteerd is, vindt er geen periodieke controle meer plaats. SNS Bank accepteert alleen die buitenlandse verzekeraars die aan alle voorwaarden voldoen, maar behoudt zich het recht voor om, ook als voldaan wordt aan aanvullende voorwaarden voor buitenlandse risicoverzekeraars, een verzekeraar (tijdelijk) te weigeren.

Toelichting op voorwaarden van SNS Bank buitenlandse risicoverzekeraars

Ad 1. Doordat het Nederlands recht van toepassing verklaard wordt, voorkomen zij dat de consument zich in buitenlands recht moet verdiepen als er problemen over de dekking zijn.
Ad 2. De Nederlandse rechter moet bevoegd worden verklaard omdat volgens het internationale recht anders namelijk de rechter in het land van de gedaagde (in dit geval de buitenlandse verzekeraar) aangewezen wordt, zich over het geschil te buigen. Als de Nederlandse rechter bevoegd verklaard wordt, hoeft een consument geen kostbare procedure in het buitenland te
voeren.
Ad 3. Het is ook in het belang van een consument dat er in het Nederlands met de verzekeraar gecorrespondeerd kan worden.

Met deze drie voorwaarden kan een consument als een verzekeraar haar activiteiten op de Nederlandse markt staakt, altijd in Nederland zijn recht zoeken en hoeft hij alleen een vonnis in het buitenland ten uitvoer te laten leggen. Hierdoor zijn de risico’s beperkter.

Ad 4. Elk Europees land heeft haar eigen belastingregels, die aan verandering onderhevig zijn.

Zo wordt er in sommige landen eerst erfbelasting bij de verzekeraar geheven en moet een consument in sommige gevallen ook nog een keer in Nederland belasting betalen.

Dan komt het uiteindelijke bedrag dat de consument in handen krijgt veel lager uit dan verwacht. Doordat de (belasting)heffingen voor rekening van de buitenlandse verzekeraar komen, betaalt een klant alleen in Nederland belasting. Zo is het ook duidelijk voor een consument wat hij aan belasting moet afdragen.

Aanvraag verpanding buitenlandse risicoverzekering aan SNS Hypotheek

Wilt u een buitenlandse verzekeraar of een nieuwe Nederlandse verzekeraar met een buitenlandse moederonderneming aan een SNS Hypotheek koppelen? Vraag dan voorafgaand toestemming.

Lees ook: acceptatiebeleid buitenlandse risicoverzekeraars SNS Bank

« Terug naar nieuwsoverzicht